MICHELIN ULTRAFLEX, TEHNOLOGIE REVOLUȚIONARĂ PENTRU O AGRICULTURĂ DURABILĂ

Fermierii din toată lumea se confruntă astăzi cu provocări similare: maximizarea disponibilității utilajelor agricole, maximizarea randamentului culturilor prin exploatarea și minimizarea compactării solului și a costurilor de exploatare. Însă, pe de altă parte utilizarea unor utilaje de recoltat mai puternice și mai grele cauzează adesea exact aceleași probleme pe care încearcă să le rezolve: compactarea solului, capacitatea de încărcare și reglementările privind traficul.

newsRO

MICHELIN ULTRAFLEX

MICHELIN ULTRAFLEX celebrează 15 ani de când a devenit o soluție revoluționară la această provocare dublă de a susține dezvoltările la nivelul utilajelor agricole pentru a spori productivitatea, conservând totodată una dintre cele mai importante resurse, solul.

Anvelopele Michelin Ultraflex funcționează la presiune foarte scăzută care conduce la scaderea consumului de combustibil și prelungește durata de viață a motorului - asigurând o tracțiune mai bună și rezistență superioară. În același timp, nivelul redus de compactare și protecția sporită a solului îmbunătățesc productivitatea!

Capture

DEZVOLTAREA TEHNOLOGICĂ DE LA ANVELOPELE DIAGONALE INIȚIALE ȘI RADIAL MICHELIN

Inovația brevetată a MICHELIN Ultraflex permite anvelopelor să susțină aceeași sarcină, dar să funcționeze la presiuni mai scăzute decât tehnologia radială standard. Carcasa este în același timp solidă și flexibilă – fără să limiteze anduranța sau capacitatea portantă. Rezultatul îl constituie o amprentă mai mare și un contact mai bun cu solul.

Tehncologia Ultraflex se regăsește în gamele de anvelope Michelin: Evobib, Axiobib și Axiobib 2, Xeobib, Yieldbib, Cerexbib și Cerexbib 2, Spraybib și Cargoxbib.

BENEFICIILE TEHNOLOGIILOR MICHELIN ULTRAFLEX

 • Economii de timp datorită gradului de alunecare mai redus; de asemenea, nu este necesară reglarea presiunii în anvelope între terenul agricol și partea carosabilă.
 • Amprenta mai mare la sol îmbunătățește tracțiunea de la 30% la 50% (în cazul tractoarelor) comparativ cu anvelopele radiale standard de la MICHELIN și, astfel, îmbunătățește eficiența combustibilului, precum și reducerea timpului de lucru per pogon.
 • Economii de combustibil - 10 % când este utilizat pe terenul agricol, datorită ratei mai mici de alunecare și tracțiunii îmbunătățite. Carcasa solidă și umerii ranforsați asigură o capacitate portantă cu 20% până la 40% mai mare, chiar și la presiune foarte joasă.
 • Flancurile ranforsate și compușii speciali din cauciuc asigură o bună anduranță și sporesc durata de viață.
 • Randamente ale recoltelor cu până la 4% mai mari față de cele realizate cu anvelopele standard.
 • Compactare mai redusă a solului de la -16% la -33% (în cazul tractoarelor) comparativ cu anvelopele radiale standard de la MICHELIN, având drept rezultat o grijă mai mare pentru terenul agricol.
 • Conservarea terenului și o mai bună dezvoltare a rădăcinilor plantelor;
 • Capacitate excepțională de tracțiune.
 • Rezistență excelentă la abraziune și acumularea căldurii. Uzură redusă a anvelopelor pe carosabil.

SFATUL EXPERTULUI MICHELIN

 • Nu ezitați să reduceți presiunea în anvelope atunci când lucrați pe câmp! Trebuie doar să vă asigurați că urmați recomandările experților Michelin și că utilizați presiunea potrivită pentru utilajele și aplicația dvs!
 • Reduceți presiunea în anvelope ca să vă protejați solul și pentru a garanta o tracțiune superioară, îmbunătățind astfel profitabilitatea!
 • Cu cât amprenta este mai mare, cu atât mai bună este tracțiunea!
 • Minimizați numărul de treceri și utilizați o zonă amplă de lucru când recoltați, arați și lucrați solul!
NEW ULTRAFLEX 2