MICHELIN, lider pe piața sistemelor de monitorizare a presiunii anvelopelor

Grupul Michelin a anunțat astăzi achiziția societăților PTG și Téléflow, doi lideri ai industriei sistemelor de monitorizare a presiunii anvelopelor, instrumente care permit utilizatorilor să supravegheze și să adapteze presiunea anvelopelor în funcție de teren și de condițiile de utilizare. Aceste achiziții reflectă intenția grupului Michelin de a deveni liderul mondial în domeniul CTIS (Central Tyre Inflation Systems) pe piața agricolă.

paysage

Datorită acestei investiții, Michelin va putea contribui la maximizarea performanțelor agronomice și economice ale agricultorilor, protejând în același timp activul lor cel mai valoros: solul.

Aceste achiziții marchează, de asemenea, o etapă de tranziție pentru Linia de Produse Agricole din cadrul Michelin, de la simpla fabricare a anvelopelor agricole la proiectarea de soluții ținând cont de toate aspectele legate de impactul anvelopei cu solul.

ZEN@TERRA este o soluție care le permite agricultorilor să schimbe presiunea mașinilor fără să se oprească din lucru.

Este un sistem simplu și automat, care corespunde solicitărilor primite de Michelin de la agricultori pentru a le ameliora eficacitatea și a le proteja solul. Aceștia vor beneficia astfel de anvelope cu presiune joasă în câmp, pe care le vor putea regla rapid pentru a avea presiuni mai ridicate în traficul rutier. Inginerii de la Michelin lucrează deja de trei ani la dezvoltarea acestui sistem pentru a obține rezultate optime, acordând o atenție dosebită calității și fiabilității, ca întotdeauna la Michelin. Sistemul a fost dezvoltat în legătură cu agricultorii, și în colaborare cu PTG și Téléflow, un element cheie al realizării proiectului și al obiectivului acestuia. MICHELIN va prezenta această soluție inovatoare pentru tractoare de putere mare în 2018.